Skam dig ikke over ikke at eje boremaskiner

Nogle mennesker siger spøgefuldt, at en rigtig man får lov til at købe sig en ny boremaskine, når konen får sig et nyt par sko.

Er det så ensbetydende med, at man ikke er en rigtig mand, hvis man ikke ejer blot én boremaskine?

Det kommer nok lidt an på, hvem du spørger, for hvis du er af den yngre generation, så vil de fleste nogle sige “nej!”, det handler jo helt om, hvad man selv synes.

Den ældre generation vil nok undre sig lidt over, hvordan man kan klare sig uden en boremaskine, og så er der jo også undtagelser blandt de unge.

Men det hænger nok lidt ved, at i gamle dage var der ikke andet for, end at man måtte klare sig selv. Man havde hverken råd, tid eller mulighed for at besøge et byggemarked og købe maskiner og remedier, man skulle bruge.

Man erhvervede sig en boremaskine, som måske var gået i arv, og så lærte man at konstruere sager ud af selv de mindste planker, man kunne finde. Skruer blev gerne genbrugt.

Så da man senere i livet fik flere penge mellem hænderne, og man havde adgang til moderne byggemarkedet, så kom der status i ikke bare at eje en sej boremaskine, men også have den bedste på markedet.

Men man forstod sig selvfølgelig stadig på at konstruere tingene selv; man var uafhængig og kunne klare sig selv.

Den moderne generation er vokset op med, at man kan betale sig fra de fleste ting, at man hjælper hinanden, end at man modarbejder hinanden; at nogle er bedre til nogle ting end andre, og man ikke behøver være god til alt.

Derfor kan det bedre svare sig at hyre en håndværker til at klare de ting, man ikke selv evner, fordi man har råd til at betale sig fra tingene, og man støtter de lokale håndværkere, og man kan bruge tiden på noget helt andet.

Et helt liv uden en boremaskine.

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *