Pige blæser sæbebobler

Sådan får du en fantastisk ferie derhjemme

Har du ikke fået planlagt en rejse denne sommerferie, eller skal I blot afsted i en uge, og du er usikker på, hvad du skal lave den resterende tid?

Ingen grund til at være bange. En ferie derhjemme kan, med god planlægning, blive lige så god og afslappende som enhver anden rejse. Hvis du er bange for, at du og børnene kommer til at sidde og kede jer i seks uger, så læs med her. Vi har nemlig samlet en liste over aktiviteter, som du kan give dig til i denne sommerferie, så du ikke kommer til at kede dig på noget tidspunkt.

Bag en kage

En hyggelig aktivitet omkring hjemmet er at bage en kage. Det får dig i feriehumør, og du kan involvere børnene og gøre det til en festlig, sjov aktivitet.

Lad børnene vælge en kage og gør det til et projekt, som I har sammen. Når I er færdige, har I haft en hyggelig formiddag sammen og kan nu nyde en skøn kage ude i haven, som børnene vil være rigtig stolte af, nu hvor de selv har bidraget.

Tag til stranden

En anden hyggelig aktivitet for hele familien: Saml nogle håndklæder, pak en madpakke og tilbring en fantastisk hyggelig dag ved stranden. Børnene kan lege i vandet, bygge sandslotte og løbe om kap ned ad strandkanten, mens du hygger dig i solen med en kølig drink.

Sørg for at planlægge turen ordentligt, så I ankommer på en dag, hvor solen skinner, og vandet ikke er alt for koldt. Find en god strand, eventuelt med en badebro (børnene vil elske den), og hvor der heller ikke er alt for mange mennesker. En god strandtur vil være en perfekt dag i både din og børnenes sommerferie, og den kan skabe minder for evigt.

Geocaching

Geocaching er et fantastisk sjovt spil, som foregår udendørs. Det er et spil, hvor du skal lede efter små bokse, eller Geocaches, rundt omkring i dit lokalområde.

Finder man bokse, må man tage en genstand ud af den, hvis man altså lægger en ny genstand i den. Det er en sjov, lærerig og sund leg for børnene, da de lærer at navigere med et kort, samtidig med at de får motion og frisk luft.

De bliver belønnet med en overraskelse og en genstand, som de må tage med hjem som souvenir. Hvis du sidder derhjemme og keder dig en sommerferiedag, og børnene alligevel bare sidder og spiller computer eller ser tv, kan du tage dem under armen og med ud på et sjovt og lærerigt eventyr.

Gør haven pæn

Havearbejde er en meget populær aktivitet i sommerperioden og med god grund. Det er både hyggeligt, produktivt og tilfredsstillende, når ens have pludselig er meget flottere og mere præsentabel. Hvis du har ukrudt i haven, kan du bruge en formiddag på at gå og fjerne dette, eller måske har du nogle blomsterbede, som trænger til at blive plejet.

Uanset hvad din have trænger til, kan du sagtens tilbringe mange hyggelige timer derude og efterfølgende måske invitere noget familie eller nogle venner på besøg til en hyggelig udendørs grillaften.

Hvis du har større projekter, som trænger til at blive set til i haven, kan du måske overveje at hyre professionel hjælp. Mange danskere har eksempelvis flisepest på terrassen, hvor nogle vælger selv at fjerne disse, men for overraskende få penge kan du faktisk opsøge professionel fliserens, og din have vil føles helt ny efterfølgende.

Inviter venner og familie på besøg

Der er ikke noget hyggeligere i sommerperioden end at hygge udendørs med gode venner eller familie. Om det er grill, en kold øl, rødvin eller blot en hyggelig lille picnickurv, vil dette gøre din sommerferie mere livlig og hyggelig.

Tag et stort tæppe ud i haven eller stil dit udendørs spisebord og stole frem og forbered en lækker middag på grillen eller i køkkenet og inviter folk på besøg. Her kan I sidde i timevis indtil mørkets frembrud.

Drik nogle kølige øl, nogle glas rødvin, spil nogle spil og ellers bare snak natten i møde. Det vil der uden tvivl komme mange hyggelige sommeraftener ud af, som I kan kigge tilbage på, når sæsonen er slut.

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *