Lad din lokale elektriker eller el-installatør klare kablerne

Skal du renovere dit hus eller din lejlighed, og ønsker du i den forbindelse at modernisere de elektriske systemer? Så skal du have fat på en el-installatør eller elektriker. Det er meget vigtigt, at du overlader el-arbejdet til autoriserede fagpersoner. Du vil nemlig risikere at bringe dit eget – eller andres – liv og helbred i fare, hvis du selv begynder at rode med kabler og kredsløb. Elektricitet er ikke til at spøge med – og el-arbejde er absolut ikke for amatører.

Hvorfor skal jeg betale mig fra el arbejde?

Måske ser du dig fint i stand til selv at løse de opgaver som vedører elektricitet i boligen. Du har trods alt fulgt godt med i skolen, og der findes fine gør det selv vejledninger på internettet. Men her skal du være opmærksom på at du ifølge gældende dansk lovgivning faktisk slet ikke må begive dig af med den slags arbejde.

Det er faktisk strengt forbudt selv at ændre på de faste elektriske installationer i bygningen – også selv om der er tale om din helt egen bolig. Hvis du begår blot den mindste lille fejl kan det få svære konsekvenser. Foruden brande i de elektriske systemer, som breder sig med lynets hast og kan lægge hele bygningen i ruiner i løbet af nul komma fem, kan du med dit klamphuggeri forårsage kortslutninger og overgang i de elektriske apparater.

Dette kan føre til livsfarlige eller invaliderende elektriske stød. Du kan dermed risikere at få andre menneskers liv på samvittigheden fordi du ville spare elektrikeren væk. Og selv om du udelukkende forårsager materiel skade kan din spare øvelse godt gå hen og blive umådeligt dyr for dig idet det langt fra er sikkert at forsikringen dækker for følgerne af uautoriseret elektriker arbejde.

Din lokale el installatør i Aalborg hedder Haverslev El – læs mere på haverslevel.dk

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *